De Krantcommissie De Krantcommissie De Krantcommissie De Krantcommissie De Krantcommissie De Krantcommissie De Krantcommissie

De Krantcommissie

Je zou haast denken dat een commissie met de bekendheid van dit formaat niet meer voorgesteld hoeft te worden. Echter, als je vijf mensen hebt die zo bekwaam zijn met woorden, is het natuurlijk vechten om iedere alinea. Daarnaast beseffen we ons natuurlijk maar al te goed dat wij, met dank aan onze vele spionagetechnieken- en middelen veel meer van jou weten, dan jij van ons.

Journalistiek is niet ons vak, nee het is onze passie. Ieder heeft wel zo zijn eigen inspiratiebron. Het is net als met huisdieren. Hoe meer tijd je spendeert met je favoriete krant of tijdschrift, hoe meer je erop begint te lijken. Hoe kunnen wij ons dan ook beter voorstellen dan aan de hand van deze kranten en tijdschriften?

Fenne – Allerhande.
Niet alleen kent Fenne alle vegan recepten uit dit meest gelezen tijdschrift inmiddels wel uit haar hoofd, ook kent zij overal wel minimaal drie variaties op. Iedereen die Fenne ziet, merkt in haar hand een bakje op met een paarse vulling, oranje stippen en een groen randje. Daarnaast is Fenne nogal druk met alles wat ze doet. Fenne kan alle extra handjes dus wel gebruiken.

Cindy – NRC.
De NRC is een kleiner krantje. Hij past met gemak door de brievenbus, je kunt je er niet achter verstoppen en hij is een stuk lichter voor de postbezorger. Ondanks zijn kleine formaatje, heeft het NRC vaak dubbel zoveel inhoud. Verder wordt het NRC pas in de middag bezorgt, dan begint Cindy meestal pas met ontbijten.

Willem – Fabeltjeskrant.
De fabeltjeskrant werd in 2005 verkozen tot beste kinderprogramma allertijden. Willem is natuurlijk ook het beste kinderprogramma allertijden. Soms denken mensen wel eens dat niemand beter verhalen kan vertellen dat meneer Uil. Als mensen dat zeggen, weet je dat ze Willem niet kennen. Het enige verschil is dat Willem geen Twentse editie heeft.

Celina – Katrien
Katrien Duck is een pittige tante. Dat kan onze Celina ook zijn. Daarnaast is Katrien een powervrouw die zich altijd weer in nieuwe, onbekende situaties weet te storten. Dat doet Celina ook. Verder heeft Katrien een geheel eigen stijl. Deze komt gelukkig niet overeen met die van Celina, maar ook Celina doet lekker haar eigen ding.

Lara – Tina.
De Tina bestaat inmiddels al 50 jaar, maar voelt zich nog jong! #forever22. Tina is elke dag een feestje, en dat heeft Lara ook een jaartje geprobeerd vol te houden. Nu is ze daar moe van, en slaapt dan ook graag onder haar Tina dekbed. Blije meisjes, vrolijke dromen. Bestel er ook een op: https://www.tina.nl/webring/dekbedovertrek.

krantcommissie@paramedus.nl